2012. június 18., hétfő

Kelet-Bakony, Medvehagymás túra a Burok-völgyben 2012. 04. 14-15.


Kelet-Bakony, pontosabban medvehagymás Burok-völgy
2012. 04. 14-15.

Szombat reggel Bakonykútiban hiába vártuk, hogy kisüt a nap. Azt gondoltuk, bújik, mert majd meglep minket, amikor a túra indul. Nem így történt... Megbocsátottuk neki, máshol volt dolga, talán épp egy beteg kisgyerekre mosolygott rá valahol aznapJ

A Hamu-háznál testet öltött angyalok fogadtak minket a szeretetükkel. Mindenkit megvendégeltek egy falat vaddisznó pörköltre -ők lőtték!-, egy kanálnyi kóstolóra az isteni medvehagyma salátából, megkínálták a társaságot borral, pálinkával.
Körbevezettek minket a meghitt lakban, mely vastag falaival, a kellemes meleggel, megvetett ágyakkal és a szeretetteljes atmoszférával, ... mintha maradásra bírna bennünket… egyedülálló életérzést kaptunk útravalóul.
Domi esett áldozatul leginkább a varázslatnak, elhagyta élete értelmét... megfeledkezett a kamerájáról, és nélküle indult tovább. Figyelő tekintetek, vigyázó kezek azonban mindig résen vannak, úgyhogy nem érte kár a mi kis művészünket:)  

Az erdei Szentélyhez érve, felismertük, hogy éppoly jó lesz nekünk itt a sátorban, mint a házban, amit hátrahagytunk. Merthogy van sátrunk! Remek kis szálláshelyet biztosít éjszakára, három személyes, de igazából négyen is elférnek benne. Mi Kalandorok, már csak ilyenek vagyunk: sok jó ember, akik kis helyen is elférnek:)
Az apró kis völgyben táborozva, hallgattuk millió kismadár koncertjét, melyet nekünk szánt az erdő ezen a hétvégén. Különleges élményt nyújtott hangjátékuk, mely éjjel szüntelenül szólt, és reggel tovább folytatódott. A nap sugarai egyre erőteljesebben szűrődtek át a fák lombosodó ágai között. A zöld nagyon zöld volt, a fény nagyon fényes volt, a hang nagyon hangos volt. Harsogott a tavasz, minden érzékelésünk által…
Vasárnap délután szívélyes kedvességgel kínáltak meg minket egy kávéval az Erdészlak Vendégházban, Királyszálláson. Abból az egy kávéból még egy lett... Szükségünk volt rá, de annak ellenére, hogy felélénkültünk, mégis nehezünkre esett tovább indulni. Oly kellemes volt abban kertben ücsörögni és fürödni a háziak vendégszeretetében! 

Nem volt mit tenni azonban, menni kellett, hiszen a Burok-völgy medvehagyma-szőnyege még mindig ránk várt, hogy a gondosan válogatott levelekkel teleszedjük „kosarainkat”… 
…Mindig csak azt visszük magunkkal, aki kérlel, hogy velünk akar jönni...

Balázs Tibor (Fidi) fényképeit az alábbi képre kattintva nézheted meg:
2012.04.14-15 Gyalogtúra - Kelet-Bakony
Szöveg: P.A.
Fényképek: Balázs Tibor (Fidi)

2 megjegyzés:

  1. Készült három videó is! Érdemes megnézni! Fidi albumában megtaláljátok! :)

    VálaszTörlés
  2. ...csak lenyúlok, leszakítok egy levelet. Beletekerem a falat katonát és elmajszolom. Kicsivel később a következő falatnál, csak lenyúlok... :)))

    VálaszTörlés